Прогноза за времето

  • 25 март 2024 11:53

  • 185
  • 1
Прогноза за времето
© Novini.bg/ Canva

През нощта, след временното намаление на облачността, от югозапад ще започне ново увеличение. Северозападният вятър ще отслабне, в Западна България и стихне. Това показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1° и на места в котловините на Югозападна България ще има условия за слана. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 14° и 19°, в София – около 15°.

Атмосферното налягане отново ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Утре ще преобладава слънчево време, но облачността от югозапад ще продължи да се увеличава. Към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на река Струма и в Източните Родопи от юг и ще бъде слаб до умерен. 

Туристите да не тръгват към връх Ботев и Черни връх!

През нощта срещу сряда на места в Западна и Централна България, а след полунощ и в Югоизточна ще има валежи от дъжд.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността от югозапад също ще се увеличава и по-късно през деня в масивите от Югозападна България, а през нощта и в останалата част от страната ще има валежи дъжд, над около 1800 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва, по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде силен от запад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9°, на 2000 м - около 1°. 

В сряда до обяд валежите навсякъде ще спрат, а от запад облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток и в Западна и Централна България, където ще има и повече слънчеви часове, бързо ще се затопли. В четвъртък облачността от запад на изток отново ще се увеличи и на места ще превали. В Централна и Източна България около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места валежите ще са с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще се смени със запад-северозападен.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
185 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.25 | 12:12

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

Добави коментар

Водещи новини