Силен вятър и превалявания от сняг и дъжд, ето какво ще е времето до края на седмицата

  • 20 март 2024 13:19

  • 3952
  • 1
Силен вятър и превалявания от сняг и дъжд, ето какво ще е времето до края на седмицата
© Pixabay

С температури под нулата посрещаме астрономическата пролет, която започна рано тази сутрин, минути след 5 часа. Минус 16° на връх Мусала, минус 2° в Кнежа и Драгоман, минус 1° във Велико Търново и малко под нулата в София. Малко по-топло беше в южните райони и на морския бряг - плюс 5° в Бургас и Ахтопол.

По-значителни валежи паднаха през последното денонощие в Южна България. От измерените количества най-големи са в Златоград и Джебел, съответно 25 и 22 литра на кв. м.

В следобедните часове ще има променлива облачност, а валежи са малко вероятни. Ще бъде обаче много ветровито, с умерен, временно силен северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София около 11°, а вятърът ще създава усещането за по-студено от действителното време.

След временно спиране днес през нощта отново ще има превалявания, главно в Източна България и предимно слаби, но не само от дъжд, а и от сняг.

Минималните температури утре в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 1° и 4°, в София отново около нулата, а максималните от 8° - 9° в североизточните до 17° в южните райони, в София около 13°.

Във втория ден от астрономическата пролет се очаква на места в източната половина от страната да превалява не само дъжд, но и отново сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Прогноза за времето

В планините ще бъде много ветровито. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Главно в масивите от Източна България, както и в Централна Стара планина ще превали сняг, в ниските райони дъжд и сняг.

В петък и през почивните дни ще преобладава слънчево време с вероятност за слаби превалявания главно в планинските райони. Сутрин ще остане студено за сезона, с условия за слани, максималните температури ще се повишават.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3952 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.20 | 19:53

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини