Очакват се валежи и гръмотевици в някои райони на страната

  • 12 март 2024 13:45

  • 543
  • 1
Очакват се валежи и гръмотевици в някои райони на страната
© Pixabay

Между 3 и 12 градуса бяха минималните температури тази сутрин, като имаше и валежи, главно в южната половина от страната, където продължава да е в сила предупреждението от първа степен код жълто за значителни по количество валежи. В отделни райони се очакват и гръмотевици.

Валежи ще има и на много места над останалата част от страната. Максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, в повечето райони между 12° и 17°, в София - около 14°.

Вятърът се ориентира от северозапад, ще бъде умерен, но в източните райони и по Черноморието през по-голямата част на деня ще остане все още от югоизток.

На места в югоизточните райони валежите ще продължат и през нощта. Вятърът ще е слаб от запад. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 5°.

Утре максималните ще са между 10° и 15°, в София - около 11°.

Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, на повече места в Източна България и Рило-Родопската област. Ще духа умерен, в Дунавската равнина – временно силен запад-северозападен вятър.

Дъждовно ще е и по Черноморието, с по-значителни валежи по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

И в планините утре ще бъде облачно и с валежи, по-значителни в Родопите, а границата между дъжд и сняг ще се спусне на около 1400 метра. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Температурите ще се задържат без съществена промяна.

Проф. Рачев с важни новини за времето

Над Балканите облачността ще остане значителна. Валежи, предимно от дъжд, ще има на повече места в северната половина на полуострова, в Румъния ще са значителни по количество.

У нас, облачното и дъждовно време ще се задържи и през следващите дни, като в планините над 1200 м. ще вали сняг, а температурите ще продължат да се понижават. В събота

вероятността за валежи вече намалява, ще има и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността.Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а дневните ще започнат да се повишават и максималните ще са между 12° и 17°.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.12 | 18:24

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини