Времето през седмицата - от вятър, дъжд и сняг до слънце

  • 04 март 2024 12:43

  • 1427
  • 1
Времето през седмицата - от вятър, дъжд и сняг до слънце
© Novini.bg/ Canva

И през новата седмица на този етап имаме сериозен „сблъсък на моделите”, тъй като двата основни - ЕС и GFS - дават корено различни прогнози за развитието на метеорологичната обстановка. GFS моделът прогнозира малко по-студено време и валежи от сняг, а ЕС моделът е на различно мнение – че остава по-топло, прогнозираха от Meteo Balkans.

Времето във вторник, сряда и четвъртък 

Във вторник до обяд от югозапад, облачността ще се увеличи и до вечерта над цялата страна ще започнат нови валежи от дъжд. Очакваните дъждове над Южна и Централна България ще са значителни по количество. Ще има условия и за наводнения в Рило-Родопската област! Причината за лошото време е преминаващ средиземноморски циклон. Вятърът ще се ориентира от североизток, и с него ще проникне студен въздух. С понижението на температурите към вечерта по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг.

С валежите от утре полените във въздуха ще намалеят

В сряда и четвъртък облачността ще се задържи променлива. Слаби валежи от сняг се очакват над Предбалкана и Стара планина. Над останалата част от страната, облачността ще се разкъсва.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 8° и 12°. По-ниски над планинските райони - до 5-6°.

Времето в петък и през уикенда

Към края на седмицата от североизток ще проникне по-студен въздушна маса и температурите ще се понижат.

Застудяването ще продължи и в петък ни очаква разкъсана облачност. По-значителни увеличения облачността и със слаби валежи от дъжд се очакват в Югозападна България. Над останалата част след обяд ще преобладава слънчево време.

Подобряване на времето очакваме в събота, но ще се задържи студено. Времето ще е с разкъсана облачност. Ще духа слаб западен югозападен вятър. Ще започне и слабо повишение на температурите. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 6° и 10°. По-ниски в сутрешните часове  - до 1-3°.Чувствително повишение на температурите очакваме от неделя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1427 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.04 | 15:29

1
Хора, знаете ли, че с повишаване на имунитета вие ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, освен това ще се почувствате по-млади. Подсилвам имунитета си с едно от най-добрите лекарства, разбрах за това тук:----> use.my/medline

Добави коментар

Водещи новини