Какво време ни очаква днес

  • 06 февруари 2024 06:03

  • 1535
  • 1
Какво време ни очаква днес
© Булфото, архив

Ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. Преди обяд на места в Северна България все още ще духа силен вятър, но бързо ще отслабне и след обяд в цялата страна ще бъде слаб до умерен от запад-югозапад.

Минималните температури ще са между 2° и 11°, в София - около 3°, максималните - между 19° и 24°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и през деня ще е силен, от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 14°, на 2000 m - около 7°. 

В сряда ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони - временно силен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е променлива. Ще е топло за сезона, с минимални температури между 3° и 8°, по-ниски в котловините от Югозападна България, където ще е тихо, и максимални - между 15° и 20°.

През следващите два дни ще е предимно слънчево, в Дунавската равнина - ветровито. В останалата част от страната вятърът временно ще стихне и на места в котловините от Югозападна България и в западната част от Горнотракийската низина ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури слабо ще се понижат.

На места в страната живакът ще скочи до над 20 градуса, а други ги чака сняг

В събота в Източна България и северно от планините ще се усили югозападният вятър. Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока, но само на отделни места по наветрените склонове на планините ще превали слабо.

В западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийскта низина ще е тихо, там има условия за мъгла или ниска слоеста облачност. Ще се задържи топло за периода с минимални температури между 3° и 8° и максимални - между 15° и 20°, по-ниски в районите с мъгла.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.06 | 08:58

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини