Прогноза за времето

  • 21 декември 2023 12:45

  • 873
  • 1
Прогноза за времето
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

През нощта ще бъде предимно ясно, но след полунощ от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб югозападен вятър, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, по Черноморието малко по-високи, в София – около минус 3°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще започне да се повишава.

На 22 декември в 5 ч. и 27 мин. настъпва астрономическата зима.

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна. Преди обяд в Западна България, а след обяд и в източните райони ще има валежи от дъжд. Привечер, с понижението на температурите, в Предбалкана и по високите котловинни полета дъждът ще се примесва със сняг. В повечето райони валежите бързо ще спрат, а от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява. Преди обяд вятърът ще е от югозопад, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Северна България - силен и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 5°.  
  
По Черноморието облачността ще е значителна. Около и след обяд ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта в повечето места ще спрат. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  
  
В планините ще преобладава облачно време с валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.  

Какво време ни очаква днес?
  
В събота ще бъде много ветровито. Облачността ще е променлива, през нощта временно ще намалее до ясно, през деня ще бъде по-често значителна. На места, главно в Северна България, ще има превалявания от дъжд, в Североизточна България и Предбалкана - от дъжд и сняг.

В неделя вятърът ще запази посоката си от запад-югозапад; малко ще отслабне, но все още ще бъде умерен, в отделни райони до силен. Вероятността за валежи е много малка, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
873 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.21 | 13:30

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини