Климатологът Симеон Матев: В сряда ще вали сняг в тези три области

  • 31 март 2023 12:24

  • 37935
  • 1
Климатологът Симеон Матев: В сряда ще вали сняг в тези три области
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

„Дъждът ще бъде събота срещу неделя. В неделната утрин е възможно да затихва. Валежи от дъжд ще има в понеделник и вторник. В Южна България е възможно да вали по около 30-50 л/кв. м. Няма реална опасност от преливане на реки”, предполага климатологът Симеон Матев пред "Нова нюз".

„Във вторник ще превали сняг на по-ниски места. В сряда сутринта, освен в планините, е възможно да има сняг и на по-ниски места – Софийско, Разградско, Шуменско. Няма да е дебела снежната покривка, но изненадани шофьори ще има. Това застудяване ще продължи до към Цветница. Очакванията са времето да се затопли, но температурите да са близки до нормата с разкъсана облачност, обясни Матев.

Какво ще бъде времето през април?

Той очаква по Великден времето да е приятно топло – 18-23 градуса. „Ще избегнем варианта на Великден да сме със зимни якета”, смята той и припомни, че през 2000-та година на 15 април, Великден, е имало снежна покривка от 15 см.

„Новата реалност е деца на 6-8 години да не знаят какво е дебел сняг. Не ни се сърдете, вероятно ще сгрешим някоя от следващите зими. Климатът има свои начини за компенсация и рано или късно те се проявяват”, допълни Матев.

Росица Валентинова
37935 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.31 | 17:26

1
мама ви чалната,като вали дъжд,става кал

Добави коментар

Водещи новини