Февруари показва своя характер: Предстоят ледени дни

  • 06 февруари 2023 08:26

  • 2323
  • 0
Февруари показва своя характер: Предстоят ледени дни
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Февруари започна да показва своя характер с ниски температури и студен вятър. През уикенда отново видяхме сериозни валежи от сняг.

Предстоят ни ледени дни с обилни снеговалежи в някои райони. Температурите ще се понижат стремглаво още в понеделник. На места в северозападните и северните райони те може да достигнат до минус 12 - минус 15 градуса. Обявен е жълт код в почти цялята страна заради ниските температури. В района на Сливен кодът дори е оранжев заради очакваните силни пориви на вятъра. Това заяви синоптикът Александрина Янкова в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ във вторник температурите ще паднат още. 

"Ще бъде много студено в западните и северните райони. В Плевен и Кнежа се очаква сутрешните температури да достигнат до минус 16 - минус 17 градуса. Максималните ще се движат около нулата", поясни тя и допълни, че няма условия за мъгли. 

Янкова отбеляза, че Лом е абсолютен рекордьор по натрупана снежна покривка със своите 29 см. По високите части на планината покривката е 50-60 см. 

"Подобрение на времето можем да очакваме в петък, когато температурите ще започнат да се повишават. Максималните ще бъдат в интервала между 8 и 12 градуса", прогнозира тя пред Bulgaria ON AIR. 

Южните ни съседки също ще бъдат сковани от сняг и студ. Интензивни снеговалежи ще има в северозападната част на Турция и в южната част на Гърция. В Румъния пък температурите ще паднат до минус 22 градуса. 

Дългосрочните прогнози сочат, че към средата на месеца времето ще се успокои - ще има разкъсана облачност и наличие на повече слънчеви часове. В края на февруари отново ще се усети захлаждане, което може да обхване и началото на месец март.

Началото на седмицата - студено и ветровито

Последвайте канала на

Десислава Станева
2323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини