До края на седмицата можем да очакваме сняг в цялата страна

  • 23 януари 2023 08:04

  • 2492
  • 1
До края на седмицата можем да очакваме сняг в цялата страна
© Pixabay

По-високите температури в края на януари поприключиха. Най-ниска е температурата на връх Мусала - минус 8 градуса. Задават се валежите - те вече започнаха в крайните югозападни райони, както и в северозападната част от страната. Това съобщи в студиото на сутрешния блок на БНТ "Денят започва" синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева.

"Ние сме в предната част на един дълбок средиземноморски циклон. Той стационира над централното Средиземноморие, но ние оставаме в по-топлата му част, въпреки че температурите не са толкова високи вече. И днес температурите ще са по-високи от климатичните норми. От утре обаче от северозапад, в последствие и от североизток започва понижение на температурите. До края на седмицата се очакват и валежи от сняг дори и в равнинната част от страната", каза гл. ас. д-р Анастасия Стойчева – ръководител отдел "Метеорологични прогнози", НИМХ.

Снегът ще натрупва в отделните райони с различна дебелина. Очаква се в централните и източните райони на страната, особено в Североизточна България може да надхвърля 10 см. Най-голяма е вероятността за валежи в петък, като най-късно валежите ще преминат от дъжд в сняг по Черноморието. Предстои една по-скоро зимна седмица, уточни Стойчева.

В края на седмицата се очаква и дневните температури на места да остават и под нулата. В края на януари и началото на февруари може да има минимални температури до около минус 10 градуса.

Cняг през новата седмица

Последвайте канала на

Десислава Станева
2492 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.23 | 10:50

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини