Проф. Рачев разкри кога спират валежите... и започват отново

  • 20 януари 2023 08:12

  • 5069
  • 2
Проф. Рачев разкри кога спират валежите... и започват отново
© Novini.bg/ Canva

„През последните два дни средните температури бяха 13 градуса, което е характерно за температурите през месец май“. Това обясни в предаването „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

„Над Средиземноморието ще се зародят три нови циклона, които ще определят времето до края на януари. Очаква се плавно понижение на температурите и една дъждовна седмица“, уточни той.

БТВ

България и Балканският полуостров остават с по-високи температури спрямо тези в Западна и Централна Европа. Средиземноморските циклони ще се движат в източна посока.

„Очаква се днес следобед валежите в София да спрат. В събота няма да вали, след което започва нов валежен период до вторник. От неделя започва бавно понижение на температурите“, коментира климатологът.

Ето какво време ни очаква днес

„Всички, които обичат зимните спортове, ще са щастливи“, подчерта проф. Георги Рачев:

„От понеделник ще има обилен снеговалеж на Боровец. Температурите ще дадат възможност на оръдията към естествения сняг да се добави и антропогенен. До края на месеца ще има перфектни условия навсякъде за ски туризъм. На пистите над Банско се очаква допълнителна снежна покривка между 30 и 50 сантиметра“, обясни той.

Радина Лазарова
5069 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2023.01.25 | 05:47

2
Тоя май Симо лае и нищо не казва Заплатажия
PaulaFox

2023.01.20 | 11:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини