Слънцето се завръща, уикендът се затопля

  • 11 януари 2023 10:44

  • 907
  • 0
Слънцето се завръща, уикендът се затопля
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В четвъртък, 12 януари, над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна; главно над Югозападна България ще се разкъса и временно ще намалее. На отделни места, с по-голяма вероятност в Източна България, ще превали, предимно слаб дъжд, над около 900-1000 метра - сняг.

Вятърът и в Източна България до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до умерен, а в останалата част от страната - слаб. Това се посочва в седмичната прогноза за времето у нас от 12 до 17 януари на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В петък облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее. Ще бъде и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, в котловинните полета в Западна България - по-ниски, до минус 5 градуса. Преобладаващите максимални температури ще са между 5 и 10 градуса.

В събота, 14 януари, вятърът пак ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Ще има променлива, по-често значителна облачност, на отделни места, главно в западната половина от страната, ще превали слабо, предимно дъжд, в планините и планинските райони - сняг. Сутринта ще е по-студено, но дневните температури слабо ще се повишат.

В неделя, 15 януари, и през първите два дни от следващата седмица, с обръщане на вятъра от югозапад, ще продължи да се затопля. Облачността ще е разкъсана, в планините и планинските райони времето ще е до предимно слънчево - с висока облачност.

В равнинната част от страната, в понеделник, 16 януари, на места около Дунав и в източната част на Горнотракийската низина, и във вторник, в повече райони, ще има ниска облачност или мъгла и там температурите ще остават по-ниски.

Десислава Станева
907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини