Ето какво време ни очаква днес

  • 28 декември 2022 10:15

  • 446
  • 0
Ето какво време ни очаква днес
©
Слушай новината Слушай новината

Днес облачността отново ще намалее до слънчево време, най-късно над южните райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за БТА. Само на отделни места в Югозападна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който през деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

До 15 градуса ще стигне термометърът във вторник

Над планините облачността също ще намалее до слънчево време. Значителна облачност ще има през по-голямата част от деня над масивите от Южна България, но само на отделни места ще превали слаб сняг, под 1000 метра - дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
446 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини