Климатолог: Сняг започва да вали в ниските части на страната

  • 25 ноември 2022 08:05

  • 12846
  • 2
Климатолог: Сняг започва да вали в ниските части на страната
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Следващите два-три дни ще бъде малко по-студено. Утре сутринта, когато спре вятърът, в голяма част от страната температурите ще бъдат отрицателни, но без да стига до някакви екстремни стойности. От  3-4 градуса в най-студените места, до нула по Черноморието, дори плюс 5-6 през деня. Такава прогноза на времето направи климатологът Симеон Матев по Нова Тв.

"Утре слънце ще имаме поне до обяд,  естествено, тук-там мъгла, които са характерни за този сезон, но това слънце няма да топли утре вече, и това е именно циганското лято, когато имаме слънце, ама не топли".

Такава прогноза времето направи климатологът Симеон Матев по Нова Тв.

Най-голям шанс за сняг имаме в понеделник, и то не в планините, а в по-ниските части, защото в момента, ако се качите в планините над 1700 метра също има сняг. Например на Витоша снежната покривка достига до 10-15 см по най-високите части.

В понеделник сняг ще вали в по високите западни полета, в Предбалкана и тук-таме в Лудогорието, но трябва да кажем, че тези валежи няма да се особено интензивни и в равнинната част на страната едва ли ще доведе до образуване на някаква по-дебела снежна покривка, която да предизвика проблем.

Иначе в следващите дни няма да има кой знае какъв студ, а шансът за Бяла Коледа е 30 процента, допълни Матев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
12846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 09:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.25 | 12:25

2
Изчезни бе

Добави коментар

Водещи новини