Застудяването се отлага за следващата седмица

  • 08 ноември 2022 08:37

  • 2945
  • 2
Застудяването се отлага за следващата седмица
© Pixabay

Застудяването ще се отложи малко.

По-сериозно такова ще има през следващата седмица - сряда и четвъртък, когато температурите ще се доближат горе-долу до нормалните за този сезон.

В момента сме с 5-10 градуса над нормата. Намираме се в периферията на топъл въздух, който идва от Африка. Това коментира пред бТВ климатологът проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора. Топлото време ще се задържи до петък тази седмица. Към момента приносът на студен въздух е блокирано.

В София ще има температури с 1-2 градуса по-ниски от обичайното, но след това отново ще има затопляне. Очакват се и сравнително слаби валежи. Рачев уточни, че от месец и половина времето е изключително сухо.

В Стара Загора също засушаването ще продължи. В Бургас е малко по-хладно, там ще се наблюдава и доста по-ниска слоестта облачност. В Русе застудяването се очаква в събота, но в неделя и понеделник отново ще има покачване на температурата. В петък може да се очакват малко повече валежи в Северна България.

Георги Рачев припомни, че до декември месец има три седмици, а температурите бавно ще се понижават. Зимата в Европа също ще бъде топла, ще бъде сравнително дъждовна с нормални валежи.

Край на топлото време: Значителни валежи в края на седмицата, идва студ

Последвайте канала на

Десислава Станева
2945 2

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 20:09

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Прогнозата

2022.11.08 | 12:01

1
Тази година както е тръгнало, май ще се отложи за другата есен най-рано. Единственият плюс е, че няма да го има очакваното потребление на газ и парно, хранилищата ще си стоят пълни, а цената ниска. Но жалка история с климата и земеделието!

Добави коментар

Водещи новини