Жълт код за валежи и гръмотевични бури утре

  • 05 юли 2022 14:30

  • 3387
  • 2
Жълт код за валежи и гръмотевични бури утре
© Novini.bg/ Canva

Предупредителен жълт код за значителни валежи и за гръмотевични бури издаде за 13 области на страната за 6 юли, сряда, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

В тези 13 области на страната утре ще има условия за локални интензивни валежи, с количества от 20-35 литра на квадратен метър, с гръмотевични бури и градушки.

Идат захлаждане и дъжд

От юли НИМХ започва да издава предупреждения за опасни метеорологични явления с по-висока разделителна способност - по общини. Връзката към тази информация се намира под картата, в сайта на НИМХ, с предупреждения по европейската система "Метеоаларм" по области.

"Ще се радваме да споделите с нас мнения, предложения или друга информация по темата. Системата е в първата си версия, минала е тестов режим, но предстои да бъде допълвана и подобрявана. Предстоят поредица от обстановки, в които ще проследим очакваните екстремни метеорологични явления", поясняват метеоролозите от НИМХ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3387 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Синьоптичка

2022.07.05 | 18:02

1
Бойко е виновен за гадното време
gjyutyj

2022.07.05 | 19:02

2
и путин

Добави коментар

Водещи новини