Прогноза за времето

  • 15 януари 2022 13:38

  • 557
  • 0
Прогноза за времето
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Атмосферното налягане след обяд ще започне да се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца. През нощта ще бъде предимно ясно. Северозападният вятър ще отслабва и до сутринта в повечето райони ще стихне. Минималните температури ще са между минус 7 градуса и минус 2 градуса, в София - около минус 6 градуса.

Утре ще е предимно слънчево. Сутринта на отделни места в котловините и низините ще има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще бъде слаб от югозапад. Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса, в София - около 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Пред обяд ще духа слаб северозападен вятър, след обяд ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Ето какво време ни очаква днес

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен, по високите и открити части - умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 - около минус 4 градуса.

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили; с него температурите ще се повишат. От север ще се появи разкъсана висока и средна облачност. През нощта срещу вторник и във вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде ветровито; облачността временно ще се увеличи, от северозапад на югоизток на места ще превали, предимно сняг. Сутрешните температури във вторник ще са малко по-високи, дневните ще се понижат.

Последвайте канала на

Калина Христова
557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини