Идват валежи, възможни са и гръмотевици

  • 23 октомври 2021 13:20

  • 1447
  • 1
Идват валежи, възможни са и гръмотевици
© Pixabay

След обяд облачността над страната ще продължи да се увеличава и отначало в западните райони, а през нощта и в източните ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще бъде умерен. Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, предаде БНТ.

През нощта в отделни райони в Източна България ще има и по-значителни количества на валежите, възможно е и да прегърми. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса.

В неделя, още преди обяд от северозапад валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд над много райони до слънчево, но дневните температури още ще се понижат и максималните ще бъдат между 11 и 16 градуса, по морския бряг ще са около 13°-14°. След обяд валежите и там ще започнат да спират. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще се усили и ще е около 3 бала.

Започва застудяване

В планините от запад валежите също бързо ще спрат. Облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна. Вятърът ще е умерен до силен, от север-североизток, по най-високите части от северозапад.

У нас в началото на новата седмица ще е сравнително студено. Значително ще се понижат минималните температури и на отделни места ще са под нулата. Максималните в понеделник ще бъдат между 9 и 14 градуса, но през следващите дни бавно ще се повишават.

Над Западна и Централна България ще е слънчево, но сутрин в низините и котловините ще е мъгливо. Над източните райони ще има значителна ниска облачност и на отделни места ще преръмява.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1447 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.23 | 13:55

1
А градушки ще има ли?

Добави коментар

Водещи новини