Какво време ни очаква в първите дни на работната седмица?

  • 16 август 2021 14:27

  • 510
  • 0
Какво време ни очаква в първите дни на работната седмица?
© Pixabay

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

През нощта ще е ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево и горещо. След обяд над планините на Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. През нощта срещу сряда краткотрайни валежи с гръмотевици ще има и на места в централните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, който привечер в Северозападна България ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 34 и 39 градуса.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд в масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, с гръмотевици, които ще продължат и през нощта срещу сряда. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

В сряда и в четвъртък през страната ще премине студен атмосферен фронт. С ориентиране на вятъра от северозапад, който в Северозападна България временно ще се усили, ще нахлува хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места - от северозапад на югоизток - ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. По линията на преминаващия фронт са възможни локални интензивни извалявания и градушки, с по-голяма вероятност - в Рило-Родопската област и в Североизточна България.

НИМХ: Жълт код за високи температури над 35 градуса за 17 области днес

В източните райони в сряда ще е все още доста топло и през по-голямата част от деня - слънчево. В четвъртък от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Постепенно вятърът ще се ориентира от север-североизток и температурите навсякъде ще се понижат, а максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
510 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини