Уикенд прогноза за времето

  • 02 юли 2021 11:48

  • 864
  • 1
Уикенд прогноза за времето
© Pixabay

През нощта над България ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб западен вятър. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево.

След обяд главно над планинските и източните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Ще бъде хладно за началото на юли, с максимални температури между 24 и 29 градуса.

Проф. Рачев: Очаква ни успокоение на времето

Преди обяд по Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 24 и 28 градуса. Температурата на морската вода ще бъде от 18 градуса по северното до 24 градуса по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Сутринта над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще бъде около 18 градуса, на 2000 м - около 12 градуса.

През следващите два дни ще бъде предимно слънчево, в неделя - все още и ветровито, с умерен северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Купеста облачност ще се развива след обяд, по-значителна ще бъде в понеделник над Западна България, където ще има следобедни краткотрайни превалявания, в Рило-Родопската област - с гръмотевици.

Дневните температури в неделя и понеделник ще се повишават и в понеделник ще бъдат между 30 и 35 градуса. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
864 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2021.07.02 | 12:05

1
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

Добави коментар

Водещи новини