Уикенд прогноза за времето

  • 25 юни 2021 11:47

  • 22452
  • 0
Уикенд прогноза за времето
© Pixabay

До полунощ явленията ще затихнат и ще е предимно ясно. Утре ще преобладава слънчево време.

Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са явленията в Източна България. Има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса.

Юли идва с гръмотевици

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони ще има и по-интензивни явления. Има условия за градушки. Максималните температури ще са 29-32 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28 градуса, на 2000 метра - около 20.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност около и след обяд. Само на отделни места, главно в източните и планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в неделя в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Температурите ще се понижат още малко и ще се доближат до обичайните за края на юни, максималните ще са между 31 и 36 градуса. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
22452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини