Прогноза за времето: По-високи температури в следващите дни

  • 21 юни 2021 11:49

  • 742
  • 0
Прогноза за времето: По-високи температури в следващите дни
© Pixabay

Атмосферното налягане е близко до средното за месец юни и ще остане без съществена промяна.

През нощта над западната половина от страната облачността ще е значителна, на много места с валежи от дъжд и гръмотевици, които до сутринта ще спрат. Утре ще бъде предимно слънчево и почти тихо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще се затопли още и максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, по-ниски ще останат по морския бряг.

Влизаме в лятото с пълна сила

Над Черноморието ще е предимно слънчево, около обяд и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури ще са 24-27 градуса. Температурата на морската вода е 20-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

През следващите два дни температурите ще продължат да се повишават и в четвъртък максималните ще бъдат между 33 и 38 градуса. Ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, в сряда на места в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, в четвъртък - само на отделни места в Североизточна България. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини