Жълт и оранжев код за валежи и гръмотевични бури издаде НИМХ за днес и утре

  • 15 юни 2021 13:40

  • 629
  • 0
Жълт и оранжев код за валежи и гръмотевични бури издаде НИМХ за днес и утре
© Pixabay

Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде за днес предупреждение от първа степен - жълт код, за седем области в Източна България.

Областите са Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Русе, Търговище и Бургас. Това се вижда и от картата за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Утре следобед пак ни чакат дъжд и гръмотевици

След обяд днес и през нощта в тези седем области на Източна България се очакват временно интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Очакваните количества на валежите са между 20 и 30 литра на квадратен метър. За 16 юни, сряда, НИМХ издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за областите - Силистра, Разград, Търговище, Сливен и Ямбол.

В тях се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Сумарните количества на валежите ще са от 20 до 30 литра на квадратен метър.

За областите - Добрич, Шумен, Варна и Бургас, предупреждението е от втора степен - оранжев код. В тези области се очакват сумарни количества на валежите между 40-50 литра на квадратен метър, локално и повече, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Сн. НИМХ

Мая Йорданова
629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини