Жълт код за валежи утре следобед

  • 11 май 2021 12:48

  • 1051
  • 0
Жълт код за валежи утре следобед
© Pixabay

Предупреждение от първа степен код жълто, за очаквани локални значителни количества, до около 35л/кв.м, е обявено в западната половина от страната. Ще има и гръмотевични бури, и условия за градушки. До полунощ валежите ще отслабнат.

Това сочи прогнозата за времето за утре.

И в планините до обяд ще бъде слънчево, по-късно с купесто-дъждовна облачност. В масивите от западната~половина на страната ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, информира БНТ.

 

Ще бъде ли хубаво времето за абитуриентските балове?
 

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, който временно ще се усилва. Максималните температури в курортите от 9° на Алеко до 14°-15° в Боровец и Пампорово.

Следобедни валежи и гръмотевични бури ще има утре и в много райони от Балканите, с изключение на южните части от полуострова. Валежи от дъжд, на места интензивни и значителни по количество, ще има и в много райони от Европа. По-топло от обичайното за сезона ще остане в Русия. Съществено захлаждане се очаква в централните части от континента.

У нас, в близките дни минималните температури ще се повишават. Максималните ще останат почти без промяна, с изключение на събота, когато отново ще има стойности над 30 градуса. В часовете преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но около и след обяд, както и преди полунощ, ще има райони с валежи, на места интезивни и придружени от гръмотевици.

Последвайте канала на

Novini.bg
1051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини