Уикенд прогноза: Идва дъжд

  • 02 април 2021 13:08

  • 789
  • 1
Уикенд прогноза: Идва дъжд
© Pixabay

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

През нощта облачността ще се разкъса и намалее, на места в Северна България - до предимно ясно време. В южните райони от страната все още ще превалява слабо. До полунощ в Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър, който след полунощ ще отслабне и ще започне да се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса.

Ето какво ще е времето на изборния ден

Утре облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд. Главно в южните райони ще има и гръмотевична дейност. Преди обяд вятърът в югоизточната половина от страната ще е от юг-югоизток, до умерен. След обяд, с преминаването на циклонален вихър през България, вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса. След временно спиране, вечерта и през нощта срещу неделя валежите ще се активизират. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

По Черноморието облачността ще е значителна и ще превалява дъжд. Преди обяд вятърът ще е от североизток - предимно слаб. По-късно през деня ще се ориентира от изток-югоизток и ще е умерен. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала. Температурата на морската вода е 7 - 8 бала.

В планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. На много места в масивите от Южна България и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса. През нощта срещу неделя от запад ще нахлува студен въздух, предаде БТА.

В неделя ще преобладава облачно време, с валежи, на места в Южна и Източна България - значителни. В западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток, ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще са почти без дневен ход. На места във високите полета на Западна България и в Предбалкана, а през нощта срещу понеделник и в Лудогорието, дъждът ще се примесва и временно ще преминава в сняг.

Още през нощта срещу понеделник в Западна България валежите ще спрат, в понеделник ще спрат и в източните райони. Облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне, впоследствие ще бъде от южна четвърт и ще започне затопляне.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
789 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Rhondaa17

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­и­­ж­­т­е­­ ­­м­­­о­я­­т­­­а­ ­т­и­й­­н­ ­п­у­т­к­а­ ­­­-­­ ­­W­­W­­W­­­.­B­G­1­­7­.­­C­­­L­­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини