Жълт код за опасни явления в 25 области на страната

  • 22 март 2021 09:06

  • 781
  • 1
Жълт код за опасни явления в 25 области на страната
© Pixabay

Жълт код за опасни явления е в сила за 25 области в страната. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждение за значителни валежи от сняг важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. В тези области снежната покривка ще се увеличи с до 10-25 см, в някои планински райони - с до 30 см. По поречието на Дунав валежите ще са предимно от дъжд.

Валежите продължават и днес

Жълт код за дъжд и сняг с количества до 20-30 mm е валиден за областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Русе, Силистра и Добрич, за сняг и вятър - за Шумен, Разград и Търговище, а само за дъжд - за Варненска и Хасковска област.

По долното течение на Струма преваляванията ще са от дъжд. В областите Смолян и Кърджали има условия за поледици. В областите Шумен, Разград и Търговище ще духа умерен вятър от север-североизток и с него ще се създават условия за виелици и навявания.

За цялото крайбрежие е в сила предупреждение за силен вятър над морето от север-североизток със скорост 14-17 м/с (7 по Бофорт) и опасно вълнение, което ще достига 4 бала.

Радина Лазарова
781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Miaa20

2021.04.10 | 03:54

1
­­­В­и­­­ж­­т­е­ ­­­м­­о­­я­­т­­­а­ ­­­т­и­­й­­н­ ­­­п­у­­т­­к­а­­­ ­-­­ ­W­­W­­­W­­­.­­­B­­G­­1­7­­.­­C­­L­U­B­

Добави коментар

Водещи новини