Ето какво време ни очаква през почивните дни

  • 12 февруари 2021 11:39

  • 1231
  • 1
Ето какво време ни очаква през почивните дни
© Pixabay

През нощта в повечето райони времето ще е предимно ясно, но след полунощ от югозапад ще започне да се заоблачава.

 

Утре облачността ще се вплътнява и по-късно след обяд в Югозападна България ще завали сняг. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен. Минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса, максималните - между минус 4 и 1 градуса.

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

 

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - значителна. Северозападният вятър ще отслабва и ще е до умерен. Ще е студено с максимални температури между минус 1 и 1 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Вятърът постепенно ще отслабва и ще е умерен от север-северозапад, по най-високите и открити части - силен от запад. Ще е студено с максимална температура на 1200 метра около минус 7 градуса, на 2000 метра - минус 11 градуса.

 

През нощта срещу неделя и в неделя снеговалежите ще обхванат по-голямата част от страната. По-съществени ще са в Рило-Родопската област. Ще се натрупва снежна покривка: от 1-3 см в

Студ скова България

Горнотракийската низина до 5-10 см в останалите райони от Южна България, в планините там - повече. Почти без валежи ще остане покрай Дунав и в североизточните райони. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него застудяването ще продължи. По високите части на планините ще бъде много студено и там са възможни измръзвания.

 

До вечерта валежите от сняг ще спрат, а през нощта срещу понеделник облачността ще се разкъсва и ще намалява, в понеделник до предимно слънчево. Вятърът за кратко ще бъде от запад-северозапад и дневните температури слабо ще се повишат, но сутрешните ще са още по-ниски, особено в югозападната част от страната, до около минус 15 градуса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1231 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Carriea21

2021.04.10 | 03:59

1
­­­В­и­­ж­т­е­­ ­м­­­о­­я­­т­­а­­­ ­­т­­­и­­й­­н­ ­­­п­у­т­к­­а­ ­­-­­­ ­W­­­W­­­W­­­.­­­B­­­G­1­7­­­.­C­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини