Средиземноморските циклони удариха Гърция. Ще застигнат ли и България?

Няма опасност за България от средиземноморските циклони. В в момента, ако се погледне Атлантическия океан - водата с над 26 градуса създава тази енергия. Но това влияе само на Гърция. Това каза за "България сутрин" по Bulgaria on air климатологът проф. Георги Рачев.

По думите му "Янос" и другите подобни явления влияят най-вече на Южна Гърция. По-миналата година в Каламата заради подобни явления загинали 4 човека.

"Такъв им е климатът, няма как", допълни Рачев за Bulgaria ON AIR.

"Южна Гърция е на границата, където се приплъзва Африканската по Европейската плоча и са нормални земетресенията, но е по-добре да ги има и да са малки, а не да се натрупва енергията и да стане едно голямо в крайна сметка", обясни събеседникът. 

Какво време ни очаква днес

"До следващия понеделник продължаваме с лятото, макар да има чувство за есен сутрин, защото Слънцето изгрява по-късно и залязва по рано. Но утре ще е със сила като на 23 август. От 1 септември насам си е топло, градусите са си над нормата. Това са дните, които са прекрасни за море - между 11 и 15 ч. На морето е по-топло и октомври, отколкото във вътрешността на страната. Ние сме тих оазис, спохождат ни разни неща, но в лека форма", допълни той.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Времето

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет