Вижте какво време ни очаква през следващите дни

  • 23 юли 2020 11:15

  • 3034
  • 0
Вижте какво време ни очаква през следващите дни
© Pixabay

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за юли.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен, вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса.

Времето се разваля за кратко

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 27-28 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, предаде БТА. 

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите в западната половина от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен, в ниските части - югоизточен, а по билата - западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 24 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

През почивните дни на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, главно в следобедните часове и до полунощ, придружени с гръмотевици. Възможни са локални интензивни явления. От запад дневните температури слабо ще се понижат. В източните райони ще остане предимно слънчево и горещо, в събота - все още с до умерен вятър от изток-югоизток.

Прогнозата за времето може да проверите ТУК

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини