Проф.Рачев разкри какво лято ни очаква

29 юни 2020 07:40

Проф.Рачев разкри какво лято ни очаква
© Кадър - Нова телевизия
4715 2

Очаква ни типичният юли месец. Следобедните часове и предимно в Западна България ще има гръмотевични бури.  Ще имаме дълго и хубаво лято, дори и септември ще е много хубав и топъл. Октомври месец вече ще е доста по-хладно. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на Нова телевизия.

Валежите в Източна България рязко ще намаляват.

"По морето няма да има валежи. Там дори минималните температури ще бъдат високи. Очаква ни типично влажно, тропично време. Лятото ще прилича на предишните две лета, които изкарахме. Ще вали два, три дни и ще изпълни месечната норма”, поясни Рачев.

Проф.Рачев: Изоставаме с валежите

По думите му няма никакви индикации, че ще има големи и продължителни засушавания.

Попитан за туризма у нас, той заяви, че е песимист. "Празничко е. На нас ни трябват не 1-2 кацащи чартъра, а по 100, за да се усети от туризма у нас. Положението с реклата е отчайващо", каза още той.

Novini.bg
4715 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
логиката говори

2020.06.29 | 12:46

2
Уважаеми почти академик Рачев, логиката говори следното: средногодишните температури в България са почти едни и същи. По пътя на логиката, при топла зима /каквато беше последната/, ЛЯТОТО ТРЯБВА ДА Е ХЛАДНО, за да се запази тази средногодишна температура! Коментарите - наесен!
един

2020.06.29 | 08:03

1
Опасявам се да не обидя професора,но май и той тръгна по стъпките на един друг професор,Константинов.Чак и септември взе да прогнозира!Не че е особено трудно,като се знае че тогава е края на лятото и е все още топло,но все пак до септември има цели два месеца и малко повече /до края на септември/.

Добави коментар

Водещи новини