Ето какво време ни очаква през следващите дни

  • 10 юни 2020 13:58

  • 822
  • 0
Ето какво време ни очаква през следващите дни
© Pixabay

През следващото денонощие облачността ще бъде по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна.

В много райони ще има валежи, често интензивни, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. През нощта вятърът ще е слаб, все още предимно от юг, през деня ще се ориентира от северозапад и временно ще се усилва.

Дали ще вали?

Времето ще бъде по-хладно, с максимални температури от около 20 градуса на места из високите полета на Западна България, до 30 градуса в отделни източни райони.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи.

Над Черноморието, в отделни райони сутринта, видимостта временно ще е намалена от мъгла. През деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно вечерта и през нощта срещу петък на места ще превали и прегърми. Не са изключени локални порои и градушки.

Вятърът ще е до умерен, предимно от юг, около и след обяд - с бриз откъм морето, а по-късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Ще се задържи топло с максимални температури между 23 градуса и 27 градуса.

Температурата на морската вода е 20-22 градуса, по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух. Ще настъпи понижение на температурите и максималната на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 - около 10 градуса.

Синоптик: Юни започва с хладно време, но ще има и температури до 30 градуса

В петък, ще има предимно умерен запад-северозападен вятър, дневните температури и на изток ще се понижат, и максималните ще бъдат между 21 и 26 градуса. Над много райони ще се развие купеста облачност, около и след обяд, както и до полунощ, и купесто-дъждовна облачност. Ще бъде с краткотрайни валежи, на места в Централна и Източна България, интензивни и придружени с гръмотевици.

В събота преди обяд ще има повече слънчеви часове, но около и след обяд отново, на места, главно в западната половина от страната и в североизточните райони, ще превали и прегърми. Вятърът от запад-северозапад ще отслабне. Температурите ще се повишат. 

Най-точната прогноза за времето може да намерите тук

Последвайте канала на

Радина Лазарова
822 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини