Ето какво ще е времето днес

  • 31 май 2020 06:59

  • 1628
  • 0
Ето какво ще е времето днес
© Pixabay

Днес облачността ще бъде по-често значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи, след обяд в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици.  Почти без валеж ще остане в Дунавската равнина. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад, в Източна България от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса, в София около 18 градуса, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието ще има променлива, след обяд купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще превали краткотраен дъжд. По южното крайбрежие е възможно и да прегърми. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 18-21 градуса. Температурата на водата е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Очакват ни интензивни валежи

В планините също ще има краткотрайни валежи, след обяд и с гръмотевици, а по най-високите части на Рила и Пирин ще превали сняг. Ще духа слаб до умерен, предимно западен вятър.Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

И в началото на следващата седмица времето в страната ще се задържи без съществена промяна - ще има и слънчеви часове, но облачността ще е по-често значителна, на много места ще има краткотрайни валежи, след обяд с гръмотевици.  Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини