Дали ще вали?

  • 20 април 2020 06:40

  • 1145
  • 0
Дали ще вали?
© Pixabay

Днес ще се задържи облачно и ще има валежи от дъжд, на повече места и значителни по количество - в югозападната половина от България. Ще остане ветровито, с умерен до силен вятър от североизток, и с него температурите ще се понижат. 

Максималните ще са от 10-13 градуса в Северна България до 15-20 градуса - в южните райони на страната.

По Черноморието ще бъде облачно и след обяд на места ще превали дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 12 и 15 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

С какво време идва Великден?

В планините ще бъде облачно, ветровито, и с валежи предимно от дъжд. В масивите от западната половина на страната валежите ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от северозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от североизток, и с него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

През нощта срещу вторник и във вторник валежите в югозападната половина от страната ще продължат. С продължаващото застудяване границата дъжд-сняг ще се понижи до около 1200 м, в нощните часове - и по-ниско. Вятърът ще бъде от източната четвърт, в повечето райони - умерен. 

В североизточната част от страната вероятността за валежи е по-малка, ще има и временни разкъсвания на облачността. През нощта срещу сряда валежите ще намалеят и ще спрат.

В сряда и облачността ще се разкъсва. Вятърът ще остане от източната четвърт, ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще са по-ниски, дневните ще започнат да се повишават.

Подробности за времето може да намерите тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
1145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини