Очаква ни слънчев петък

  • 09 април 2020 19:23

  • 528
  • 0
Очаква ни слънчев петък
© Pixabay

Утре ще е слънчево, след пладне над Северна България ще има разкъсана висока облачност. Тоа съобщи от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Фокус. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°. Над Черноморието ще бъде слънчево, след пладне над северното крайбрежие с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-20°. Температурата на морската вода е 9°-11°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде 14°, на 2000 метра – около 5°.

В събота и неделя със слаб вятър от североизток ще прониква по-хладен въздух.

Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса. Ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд; през първия ден главно в Централна, а през втория - в Югозападна България. В понеделник ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде по-топло.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК!

Последвайте канала на

Novini.bg
528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини