Ето какво ще е времето днес

  • 17 март 2020 06:42

  • 1022
  • 1
Ето какво ще е времето днес
© Pixabay

Атмосферното налягане през деня ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Днес ще бъде слънчево, след обяд над Североизточна България с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, малко по ниско по морския бряг, за София около 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд главно по северното крайбрежие с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7 и 9 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градуса.

В сряда от североизток, с умерен вятър, ще проникне малко по-студен въздух. Облачността ще е разкъсана, над източната половина от страната значителна, почти без валежи. Дневните температури слабо ще се понижат.

В четвъртък по-значителни увеличения на облачността ще има над източните райони, вятърът там ще отслабне, ще остане от североизток. Над Западна България ще бъде предимно слънчево, със слаб северозападен вятър. Температурите отново ще се повишат.

Най-точната прогноза за времето може да намерите тук.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1022 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.17 | 08:12

1
Идеално за вкъщи

Добави коментар

Водещи новини