Утре през страната ще премине "размит" студен атмосферен фронт

  • 23 февруари 2020 12:40

  • 1019
  • 0
Утре през страната ще премине "размит" студен атмосферен фронт
© Pixabay

След временно понижение, след обяд от запад атмосферното налягане ще започне да се повишава.

През нощта над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен югозападен вятър и в повечето райони минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, само в котловините, защитени от вятъра - около 0 градуса.

Утре през страната ще премине "размит" студен атмосферен фронт, информира БТА, цитирайки НИМХ. Ще бъде ветровито, преди обяд в Северна България, а след обяд и в Южна северозападният вятър ще е силен до бурен, на места с пориви до 25 метра в секунда. Облачността ще е променлива, без съществени валежи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12 и 17 градуса.

На Черноморието ще има променлива облачност. Преди обяд ще духа до умерен югозападен, а след обяд силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 13-17 градуса. Температурата на морската вода ще е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, но без съществени валежи. Ще е ветровито - с бурен до ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

През нощта срещу вторник, 25 февруари, вятърът ще отслабне, облачността ще намалее до ясно време и сутрешните температури във вторник ще са по-ниски. През деня ще бъде слънчево, по-късно ще се появи висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър.

В сряда, 26 февруари, ще има разкъсана облачност, предимно висока и средна. Вятърът ще остане от югозапад, след обяд в източната половина от страната ще се усили. Дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса и на отделни места ще достигат до 20 градуса.

 

Дали Баба Марта ще ни донесе сняг? Проф. Рачев съветва боб да хвърляме, за да узнаем

 

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1019 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини