Температурите се покачват, в края на седмицата се очаква над 15 градуса

  • 10 февруари 2020 09:27

  • 951
  • 0
Температурите се покачват, в края на седмицата се очаква над 15 градуса
© Pixabay

Динамично ще бъде времето през новата седмицата, очаква се затопляне, каза пред Радио „Фокус“ синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

Тя допълни, че най-ниската температура, измерена през февруари в нашата страна, е минус 35 градуса, отчетена в Севлиево през 1950 година. Температурите в страната през втората седмица на февруари ще бъдат близки до обичайните за месеца, каза още Анастасия Стойчева.

„През повечето дни минималните температури в повечето райони на страната ще останат отрицателни, но няма да са толко ниски. Във вторник температурите ще се повишат по-съществено. Очакваме южният вятър закратко да се усили и да се заоблачи, температурите ще се доближат и ще надхвърлят дори нула градуса. Максималните температури също ще се повишат. По-ниски ще останат в отделни райони на Североизточна България, където натрупаната снежна покривка ще се задържи“, каза още синоптикът.

 

Ето какво ще бъде бъде времето днес



Осезаемо ще е затоплянето в края на седмицата, когато се очаква на места температурите да надхвърлят 15 градуса, допълни Анастасия Стойчева.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини