Жълт код за силен вятър е обявен за утре в 10 области

  • 22 декември 2019 20:53

  • 3408
  • 2
Жълт код за силен вятър е обявен за утре в 10 области
© Булфото (архив)

За 10 области е в сила жълт код за силен вятър на 23 декември, оранжев код за силно вълнение на морето ще важи а Варна и Добрич.

Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълт е кодът за вятър за областите: Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора. Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

Вижте какво причини вятърът в София

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Синоптиците съветват хората да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети и предупреждават, че по тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито. Жълт е кодът за силно вълнение и вятър на крайбрежието в област Бургас.

Бурният вятър нанесе жестоки щети във Враца и в две села

Оранжев код за Варна и Добрич е в сила за вълнение на морето и силен вятър. Оранжевият код означава, че времето е опасно. Синоптиците предупреждават за силни ветрове, прилив и големи вълни. От НИМХ обръщат внимание, че това може да доведе до локални наводнения в крайбрежните зони, значителни повреди в крайбрежната инфраструктура (дюни, диги и пристанища). На хората се препоръчва да избягват пътувания и да остават в застрашените крайбрежни райони.

Най-точната прогноза за времето може да намерите тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3408 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мира

2019.12.23 | 07:02

2

Тази тъпотия с тези кодове кой я измисли.

Рени

2019.12.23 | 07:02

1

Жълт код , кафяви гащи.

Добави коментар

Водещи новини