Прогноза за времето за 10,11 и 12 декември

  • 09 декември 2019 14:00

  • 5574
  • 0
Прогноза за времето за 10,11 и 12 декември
© Pixabay

През нощта в низините и котловините времето ще се задържи мъгливо. Над останалите райони ще е предимно ясно. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса.

Утре от запад облачността ще се увеличава и късно вечерта в крайните югозападни райони ще превали дъжд. На места там ще има условия за поледици. Предимно слънчево ще остане в източните райони, а в низините и котловините ще се задържи мъгливо през целия ден. Почти тихо ще е в Източна България, със слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, по-ниски ще са температурите в районите с трайна мъгла.

Ето какво време ни очаква днес

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода ще е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините от запад ще се заоблачава. Късно вечерта в масивите от Югозападна България ще завали слаб сняг, под 1200 метра - дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Първи сняг покри София

През нощта срещу сряда и в сряда ще преобладава облачно време, главно в Южна България и в Предбалкана ще превалява. Преваляванията ще са предимно слаби и предимно от дъжд, над около 1300 метра - от сняг, но в нощните часове и на места в Предбалкана и по-високите котловинни полета дъждът ще се примесва и временно ще преминава в сняг. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен.

В четвъртък слаб дъжд ще превалява на места в източните райони, в процес на спиране, а от запад ще започне разкъсване на облачността. До края на деня вятърът ще се ориентира от югоизток. 

Най-точната прогноза за времето може да намерите ТУК

Последвайте канала на

БТА
5574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини