Прогноза за времето за 17, 18 и 19 ноември

  • 16 ноември 2019 14:45

  • 1970
  • 0
Прогноза за времето за 17, 18 и 19 ноември
© Pixabay

През следващото денонощие в равнинната част от страната ще преобладава облачно и мъгливо време. Подобрение на видимостта ще настъпва около и след обяд. Над планините и планинските райони ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност.

Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса, по морския бряг до 12-13 градуса. Максималните ще са между 13 и 18 градуса, по-ниски ще са в районите с трайна мъгла.

Над Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. Временни подобрения на видимостта и разкъсване на облачността ще има в часовете около и след обяд. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода е около 17 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала, на места след обяд ще се усили до 3 бала.

Ето какво време ни очаква днес

Над планините ще преобладава слънчево време с висока облачност. Преди обяд на места в подножията ще е мъгливо. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

В началото на следващата седмица вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в източната половина от страната и ще се усили. Ще се задържи по-топло от обичайното за сезона. Над Западна и Централна България облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, в понеделник - в западните и южните райони, във вторник - на отделни места в южните.

В Североизточна България вероятността за валежи е малка, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

БТА
1970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини