Вижте какво време ни очаква днес

  • 14 септември 2019 07:04

  • 794
  • 0
Вижте какво време ни очаква днес
© Pixabay

Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, главно над източните райони. 

Ще духа слаб до умерен вятър: в северозападната половина от страната ще е от север-северозапад, а в югоизточната – от североизток. Ще остане топло с максимални температури между 27° и 32°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без промяна.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд по северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 27-30°, температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 20°, на 2000 метра – около 12°.

В неделя и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. В неделя в Западна България вятърът ще отслабне, в котловините ще стихне, а в Източна ще бъде от североизток, с него за кратко ще нахлуе хладен въздух и в неделя дневните температури ще са по-ниски, в по-голямата част от страната – под 30°. Облачността временно ще се увеличи, но вероятността за валежи е малка.

В понеделник вятърът ще се ориентира от югоизток и през деня отново бързо ще се затопли, но сутрешните температури ще са предимно между 9° и 14°. Във вторник ще бъде предимно слънчево, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще се усили. Максималните температури в по-голямата част от страната ще достигнат и надхвърлят 30°.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Калина Христова
794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини