Ще става ли за море през септември?

На три-четири години веднъж месец септември е по-хладен. Тази година ще се пада почти летен месец. Слънчевото време, обаче ще намалява. Това заяви в интервю за Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

"Месецът ще е почти сух, очаква се хубаво време и по морето. Водата по Черноморието е много топла и в момента – над 25 градуса, така и ще се задържи през септември. Септември ще е идеален за море", разкри още той.

"Есента ще бъде разнообразна. Октомври ще бъде по-хладен и дъждовен. Ноември ще има по-високи от нормалното температури. Есента ще бъде с нормални валежи. Зърнопроизводителите ще имат възможност да приберат реколтата си", каза Рачев.

"Прибираме една от най-добрите от десетки години зърнени реколти. Чакат ни 6 милиона тона пшеница, 2 млн. тона царевица и 2,5 млн. тона слънчоглед", обясни климатологът.

Проф. Георги Рачев коментира и горските пожари в Сибир:

"Сибир гори всяка година и никой не гаси, защото там не се гаси. Не може да гасите в един район, колкото половин България, в който няма хора. Така се изпращат доброволци и пожарникари на сигурна смърт. Тези хора трябва да се изхранват, лекуват. Няма как да стане в този район. Всяка година се оставя Сибир да изгори. Тази година обаче пожарът е 5 пъти по-голям, а димът наистина е опасен. Русия изпрати военни, чак когато димът застигна големите градове", каза той.

"В Канада миналата година също се остави пожара да гори докато дъждът не го изгаси", допълни той по темата.

"Смерчовете в Европа са малки и нямат общо с големите торнада в САЩ. В Европа гледаме техните малки братя - недоносчета", завърши проф. Георги Рачев по темата за торнадото, което връхлетя Люксембург.

По материала работиха Галя Георгиева и Радина Лазарова.

Коментари

 1. 2019.08.16 | 12:44

  Пак измислени професори. Този да не е хвърлял боб, че е толкова сигурен какъв ще е месеца? Такива като него от днес за утре не познават, че тръгнал да ми прави прогноза за целия месец!! Аз казвам, че времето през септември ще става за море, но в гърция, турция и така нататък. Хайде да видим кой ще познае!

  1. 2019.08.17 | 10:11

   Боклук ще викаш на баща си и майка си! Пак повтарям за такива като теб - този от снимката не знае утре какво ще е времето, да не говорим за дългосрочни прогнози. Всичките ни синоптици са абсолютни некадърници, в това съм се убедил от всякакви сайтове.

  2. 2019.08.16 | 13:42

   Има достатъчно сайтове, които показват прогнозата за месец напред и всички потвърждават това, което казва професорът. Ама ти нали си по-голям професор и веднага да се включиш, хайде марш в Турция, боклук!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Времето

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет