Ето какво време ни очаква днес

  • 05 юли 2019 06:10

  • 2036
  • 0
Ето какво време ни очаква днес
© Pixabay

Преди обяд ще има слънчеви часове.

Около и след обяд, главно над Западна и Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и отново на много места ще превали краткотраен дъжд, с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. На отделни места явленията ще са временно интензивни, възможни са и градушки. Максимални температури: между 27 и 32 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд - с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините, главно в часовете около и след обяд, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 22 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, около и след обяд - с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Температурите отново ще се повишават и в неделя, когато ще духа слаб югозападен вятър, на места могат да са и над 35 градуса, съобщават от НИМХ.

Последвайте канала на

БТА
2036 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини