Синоптик: Няма да вали само в четвъртък

  • 25 юни 2019 08:37

  • 4863
  • 0
Синоптик: Няма да вали само в четвъртък
© Pixabay

Условията за интензивни валежи и гръмотевици продължават и днес, напомни пред БНТ синоптикът от Националния институт за метеорология и хидрология Анастасия Стойчева. Най-силните дъждовете ще бъдат в Северна България и в горната част на Тракийската низина. В Габрово се очаква да паднат количества до 55 литра на квадратен метър.

Стойчева обясни, че силните валежи са типични за юни и че високите температури, съчетани с по-гладен въздух във високите слоеве на атмосферата, засилват конвективната дейност. За разлика от София, където вчера се изсипаха между 24 и 50 литра на квадратен метър дъжд, в крайните Югоизточни райони не вали и температурите надвишават 30 градуса.

През следващите дни се очаква захлаждане, като в края на седмицата максималните температури няма да надвишат 25-26 градуса, дъждовете ще спрат най-рано в неделя и понеделник. Изключение ще е четвъртък, когато се очаква времето да е горещо и термометрите да надхвърлят 30 градуса.

В България обаче ще е значително по-хладно, отколкото в Западна Европа, където вече започна гореща вълна с температури над-обичайните за сезона.

В началото на юли у нас температурите ще се повишат и преваляванията няма да са толкова значителни, прогнозира синоптикът Анастасия Стойчева.

Най-точната прогноза за времето може да намерите ТУК.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини