Рязка промяна на времето: Дъжд, сняг и вятър в цялата страна

  • 12 март 2019 06:40

  • 3240
  • 0
Рязка промяна на времето: Дъжд, сняг и вятър в цялата страна
© pixabay

Днес облачността ще е значителна. Валежи от дъжд ще обхванат цялата страна. По високите полета на Западна България, в Предбалкана и на места в Североизточна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка. В останалата част от страната през деня ще вали дъжд и на много места временно ще са интензивни и значителни по количество. Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, а максималните - между 3 и 8 градуса, съобщават от НИМХ на сайта си.

Предупреждения за опасно време има в 21 области на страната. Там, където вали дъжд се очакват до 20 литра на квадратен метър за денонощието. Там, където вали сняг снежната покривка ще достигне между 5 и 10 сантиметра, в планините – до 15 сантиметра.

Силен вятър се очаква днес в областите около Черноморието, в Югоизточна България около Малко Търново, Тополовград и Елхово и в Югозападна България – в районите на Благоевград, Дупница, Кюстендил и Гоце Делчев.До края на седмицата дневните температури постепенно ще се повишават.

Утре денят ще е с разкъсана облачност до слънчево време. В четвъртък отново очакваме превалявания в резултат на нов средиземноморски циклон. През почивните дни облачността ще се разкъсва и времето ще се установи сухо и топло.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини