Синоптиците предупреждават за тежка метеорологична обстановка в следващите няколко дни

  • 24 януари 2019 08:10

  • 21065
  • 1
Синоптиците предупреждават за тежка метеорологична обстановка в следващите няколко дни
© Булфото (архив)

Оранжев код за опасно време в 5 области на страната. Синоптиците предупреждават за обилни валежи от дъжд в Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. По високите части на планините те ще бъдат от сняг.

"В момента температурите са положителни, така че в повечето райони от равнинната част на страната вали дъжд. Количествата на валежите са под 10 литра на кв. метър все още, но обстановката предстои. Предстои и застудяване от Северозапад. Тази нощ в Северозападна България валя сняг - там ще продължи да вали сняг в планините", каза в сутрешния блок на БНТ Анастасия Стойчева, синоптик от НИМХ.

"Всъщност по-тежкият ден ще е утрешният - петък, в който количеството на валежите в Югозападна България ще достигнат и надхвърлят 50 литра на кв. метър. При това снежната покривка, която ще се образува в Западната и Южната част на Родопите, ще е най-значителна. Там са възможни количества на валежа до стотина литра, т.е. при температури отрицателни на надморска височина над 1000 - 1200 м ще, вали сняг и снежната покривка ще е значителна. Очакваме тежка метеорологична обстановка, не че това не се е случвало, но все пак нека да му обърнем внимание", призова Стойчева.

Най-точната прогноза за времето може да намерите тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
21065 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Седесарската власт, окупирала страната ни

2019.01.24 | 08:57

1

пак ще се окаже изненадана, само мафиотската банда Топлофикация ще се изкефи, че е обрала народа.

Добави коментар

Водещи новини