Зимата се завръща

  • 27 февруари 2012 05:56

  • 1634
  • 0
Зимата се завръща
©

Днес в много райони от страната зимата ще се завърне. Времето ще бъде облачно. Превалявания от сняг ще има в Южна България и районите около Стара планина - Предбалкана и Задбалканските котловини, а в Горнотракийската низина и по долното течение на река Струма ще вали дъжд и сняг или мокър сняг.

По-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област и югоизточните райони. Привечер от северозапад облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от северната четвърт, отново ще се усили и с него ще прониква студен въздух.

Максимални температури - между 1 и 6°, но до вечерта в почти цялата страна ще са вече отрицателни. В София ще вали сняг и ще образува нова тънка снежна покривка. Максимална температура - около 1°.

Атмосферното налягане - по-ниско от средното за месеца, ще се повишава.

Над планините времето ще е облачно, мъгливо и ще вали сняг. Ще е доста ветровито - със силен и бурен вятър от северната четвърт. Ще застудее и температурите ще са без дневен ход - максималната на 1200 метра - около минус 3°, на 2000 метра - около минус 10°.

По Черноморието ще се усили север-североизточният вятър, което ще усили и вълнението до 2-3 бала. Облачно време, главно по южното крайбрежие с превалявания от дъжд, който по-късно през деня ще се примесва със сняг. Максимални температури - до 4-5°, температурата на морската вода е 3-5°.

Последвайте канала на

1634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини