Вижте какво време ни очаква през първия ден от новата година

  • 31 декември 2018 12:55

  • 1160
  • 0
Вижте какво време ни очаква през първия ден от новата година
© Pixabay

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо от средното за месеца. През новогодишната нощ ще бъде предимно облачно, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса.

През първия ден от Новата година облачността над България ще е значителна, но след обяд над югозападните райони от страната ще има и слънчеви часове. Почти без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, а след обяд по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 4 и 7 градуса. Вълнението на морето ще 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса.

В планините ще е подходящо за туризъм. Облачността ще е значителна, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

В сряда преди обяд над много райони ще има временни разкъсвания и намаления на облачността до слънчево. След обяд облачността бързо ще се увеличи и до вечерта в западните райони ще превали слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 4 и 9 градуса, а минималните - между минус 5 и 0 градуса. В четвъртък с умерен и временно силен вятър от северозапад, в Източна България от североизток ще нахлува студен арктичен въздух. Времето ще е облачно, още през нощта срещу четвъртък от югозапад ще започнат валежи от сняг, които през деня ще обхванат по-голямата част от страната. Температурите бързо и значително ще се понижат, информира НИМХ-БАН, предаде БТА.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини