Иде пролет по Коледа

  • 18 декември 2018 12:42

  • 7034
  • 1
Иде пролет по Коледа
© Pixabay

След валежите и захлаждането в последните дни ще последва затопляне. Това показват средносрочните модели за времето, съобщава Дарик.
 
Покачването на температурите ще започне още в края на тази седмица и ще продължи и през следващата, в края на която ще посрещнем Коледа. Възможно е температурите на места в страната да надхвърлят дори 10 градуса. Снегът, там където в последните дни се образува снежна покривка, бързо ще се стопи и ще се превърне в киша.

В петък е възможно да има слаби превалявания на места, след това и в началото на следващата седмица, но те няма да променят характера на времето.

В събота и неделя от запад на изток отново ще превали. Валежите ще са предимно от дъжд, в планините и планинските райони - от сняг. Но и затоплянето ще продължи. В началото на следващата седмица вятърът ще отслабне, в Източна България ще стане северен. Ще има още валежи, но ще са предимно слаби и на места, като в североизточните райони дъждът ще премине в сняг.
 
Меко време се очертава и в дните около Нова година, показват метеорологичните модели. В периода след 27 декември е възможно да има валежи, но още не може да се прогнозира дали ще са от дъжд или сняг.

След коледните празници, до края на годината, по-често ще преобладава облачно време, макар че ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. На места ще има и слаби превалявания от сняг. Температурите ще бъдат близки до обичайните.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7034 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иде Възмездие!

2018.12.18 | 13:27

1

https://bit.ly/2PLsHi5

Добави коментар

Водещи новини