7 области са с жълт код за валежи от дъжд днес

  • 27 ноември 2018 06:05

  • 1741
  • 0
7 области са с жълт код за валежи от дъжд днес
© pixabay

Температурите се понижават, а валежите се засилват, в 7 области е обявен жълт код за обилни дъждове. В Северна България ще бъде чувствително по-студено, отколкото в Южна. Няма да има голяма амплитуда между минималните и максималните температури. Вятърът постепенно ще отслабне, но със смяната на посоката от югозапад към североизток той ще започне да пренася над страната по-студен въздух, съобщава НИМХ към БАН.

С напредването на деня на много места ще започне да вали - първо на запад.

Поради понижаването на температурите, в Северна България през нощта срещу сряда дъждът ще премине в сняг. Във вечерните часове и през нощта срещу сряда на юг ще има обилни дъждове, като в югоизточните райони те ще са по-интензивни.

Жълт код е обявен за областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас. Максималните температури са в широки граници. В Северна България те ще са в интервала 3-8 градуса, а в Южна - между 9 и 14 градуса. Минималните в по-голямата част от страната са между 2 и 5, по-високи са в южните райони и по Черноморието, където са между 7 и 10 градуса.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1741 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини