Ето какво време ни очаква до края на седмицата

  • 22 ноември 2018 11:18

  • 2202
  • 0
Ето какво време ни очаква до края на седмицата
© Pixabay

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши. През нощта на места в Западна България ще има слаби валежи - в северозападните райони и планините от сняг, над югозападните - предимно от дъжд. Над останалата част от страната ще е почти без валежи със значителна облачност. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса, информира НИМХ-БАН, предаде БТА.

През деня облачността над Западна България ще остане по-често значителна, докато над централните и източните райони ще се разкъсва и намалява и до предимно слънчево. В низините и котловините преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб в Източна България до умерен със северна компонента. Максималните температури ще са 3- 5 градуса в Северна България, в Южна - от 6 до 11 градуса.

По Черноморието облачността ще се разкъсва и намалява след обяд и до предимно слънчево. По-значителна, предимно ниска, ще е облачността през по-голямата част от деня на юг. Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще бъдат между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините сутринта облачността ще е предимно значителна. По-късно през деня ще се разкъсва и намалява, след обяд над планините в източната половина на страната - по-често до слънчево. Валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който в по-ниските планински части на Западна България ще се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 5 градуса, на 2000 метра - около минус един градус.

В събота сутринта ще е по-студено, но през деня вятърът ще се ориентира от югозапад и бързо ще се затопля. Ще има временни увеличения на облачността, висока и средна. В северозападните райони и в западния и централния участък от поречието на Дунав ще бъде почти тихо, със значителна ниска облачност, на места видимостта ще е намалена; в тези райони и температурите ще остават чувствително по-ниски.

В неделя ще бъде още малко по-топло, но с повече облачност през втората половина от деня над западната половина от страната.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2202 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини